Nyföddfotografering

En nytt liv, en nyfödd liten människa i famnen. Stort, omtumlande och magiskt! Tiden och världen omkring står still och känslorna åker berg- och dalbana. Att fotografera små nyfödda bebisar är så mysigt och rogivande. Att fånga ert lilla mirakel den här första tiden och skapa vackra bilder till er att älska är något av det finaste jag vet. Som utbildad nyföddfotograf ger jag er en trygg och speciell stund med er lilla bebis.

Hur går det till?

En nyföddfotografering är väldigt speciell. Fotograferingen kräver både tid, teknik och tålamod. Jag fotograferar er bebis i klassiska sovpositioner med mjukt ljus och noga utvald rekvisita. För att bebisen ska kunna poseras så behöver den sova, och det är inte alltid den lilla vill göra det. Till min hjälp har jag en hel del knep. För nyföddfoto avsätter jag 2-3 timmar för att vi ska hinna få de foton vi vill mellan matpauser, blöjbyten och vaggning. För att den lilla ska kunna sova och vara naken utan att frysa under fotograferingen värmer jag upp rummet innan ni kommer. Det finns absolut ingen stress utan det får ta den tid det tar. Se fram mot en mysig stund där ni får koppla av och njuta av att se er bebis varsamt och säkert poseras på mjuka filtar.

När ska jag boka?

En nyföddfotografering görs oftast när bebisen är mellan 4-14 dagar. Jag rekommenderar er att ni preliminärbokar en tid under slutet av graviditeten. Sedan håller vi kontakten när det närmar sig och bokar eventuellt om tiden så att den passar med tiden er lilla bebis väljer att komma ut. Anledningen till att man ofta bokar in en fotografering så tidigt är att de första dagarna till de två första veckorna sover bebisen mycket och fotograferingen går lättare. Den lilla ligger ofta i samma position som den har gjort i magen vilket gör att jag kan skapa bilder som visar på hur ny och liten den lilla är. Redan efter två veckor kan bebisen hålla sig vaken längre och rätar och sträcker på ben och rygg.


Boka nyföddsfotografering